Mitä maalämpö on?

Maalämpö on maaperään, kallioon tai vesistöön sitoutunutta auringon lämpöenergiaa. Maalämpöpumppu kierrättää lämpöenergiaa maahan poratun energiakaivon tai maaperään asennetun keruuputkiston kautta kiinteistön lämmitysjärjestelmään. Maalämpöpumppu sopii erityisesti kohteisiin, joissa lämmitykseen kuluu paljon energiaa, mutta kun tiedetään kuinka iso asia lämmitys on omakotitalossa voidaan sitä pitää järkevänä lähes kaikiin kohteisiin.

Miten maalämpöpumppu toimii?

Pumpun keruuputkistossa kiertää jäätymätön etanoli/vesi nesteseos, joka höyrystää lämpöpumpun sisällä kiertävän kylmäaineen. Lämmennyt kylmäaine puristetaan kompressorilla korkeaan lämpötilaan ja lauhdutin lauhduttaa höyrystyneen kylmäaineen takaisin nestemäiseen muotoon, luovuttaen lämpöä lämmönjakoverkkoon. Lämpöpumpun hyötysuhde riippuu paljon sillä tehtävän veden lämpötilasta eli hyötysuhde on korkeimmillaan lattialämmityksen kanssa, joissa maksimi menoveden lämpötila on yleensä ~40 astetta. Maalämpöpumppu toimii erittäin hyvin myös patterilämmitteisessä talossa ja alkuperäisillä pattereilla. N. 2/3 Uusiolämmön kohteista on patteritaloja alkuperäisillä patterilla eikä ongelmia ole ollut. Keruupiirinä toimii hyvin sekä kaivo että maapiiri kunhan mitoitus on tehty oikein.

Meiltä maalämpöpumpun asennukset, myös huollot

Asennamme maalämpöpumput omakotitaloihin, rivi- ja kerrostaloihin, halleihin sekä suurempiin kiinteistöihin. Pumppu voidaan siis liittää vesikiertoiseen lämmitys- ja käyttövesijärjestelmään. Yleensä onnistuu myös jättää vanha järjestelmä maalämmön rinnalle ja esim. huipputehontarvetta tasaamaan.

Lämpöpumpulla säästät rahaa

Oikein mitoitettuna, asennettuna ja säädettynä maalämpöpumppu säästää selvää rahaa, sillä voidaan pienentää lämmityskustannuksia jopa yli 80 prosenttia. Asennuksen lisäksi teemme pumpulle aina oikeat säädöt ja opastamme sen käytössä. Asiakkaan ei itse tarvitse osata säätää laitteistoa. Vuosihuolto on ainut joka tulee muistaa ja meiltä saat tarvittaessa myös tuon vuosihuolto-palvelun. Näissä asioissa maalämpö-investointi yleensä pilataan eli jos tuosta "kolmijalasta" yksikään on pielessä järjestelmä ei toimi optimaalisesti. Luota siis alan vankkaan osaajaan!

Ota yhteyttä ja kysy lisää